ກີນກາດແມ່ນຫຍັງ?

A "ບັດສີຂຽວ" ເຊິ່ງເປັນສະຫະລັດອາເມລິກາຖາວອນຢູ່ອາໄສບັດ, ອະນຸຍາດໃຫ້ອະນຸຍາດໃຫ້ພົນລະເມືອງທີ່ບໍ່ແມ່ນສະຫະລັດຢ່າງຖືກກົດຫມາຍດໍາລົງຊີວິດຢູ່ໃນສະຫະລັດອາເມລິກາສໍາລັບໄລຍະເວລາບໍ່ຈໍາກັດຂອງທີ່ໃຊ້ເວລາ. ທ່ານສາມາດກາຍເປັນວິທີການທີ່ແຕກຕ່າງກັນແບບຖາວອນຢູ່ໃນຫຼາຍໆດ້ານ. ບຸກຄົນສ່ວນໃຫຍ່ກໍາລັງສະຫນັບສະຫນູນໂດຍສະມາຊິກໃນຄອບຄົວຫຼືນາຍຈ້າງໃນສະຫະລັດອາເມລິກາ.

ບຸກຄົນອື່ນອາດຈະກາຍເປັນຜູ້ຢູ່ອາໄສຖາວອນຜ່ານຊາວອົບພະຍົບຫຼື asylee ສະຖານະພາບຫຼືບັນດາໂຄງການມະນຸດສະທໍາອື່ນໆ. ໃນບາງກໍລະນີ, ທ່ານອາດຈະມີສິດໄດ້ຮັບການຍື່ນສໍາລັບຕົວທ່ານເອງ. ມັນບໍ່ຄືກັນກັບ ກາຍເປັນພົນລະເມືອງສະຫະລັດ, ທີ່ກ່ຽວຂ້ອງກັບຂະບວນການມີຄວາມເຄັ່ງຄັດຫຼາຍຂອງສັນຊາດແລະການຊ່ວຍເຫຼືອລ້າສິດທິສະເພາະໃດຫນຶ່ງ

ບັດມີສິດໄດ້ຮັບສີຂຽວ

ບັດສີຂຽວແມ່ນມີຢູ່ກັບຍາດພີ່ນ້ອງຂອງປະຊາຊົນສະຫະລັດ; ບາງຄົນທີ່ມີທັກສະທີ່ມີທັກສະສູງ ຊາວອົບພະຍົບແລະຜູ້ຊອກຫາທີ່ພັກອາໄສ; ບາງຄົນທີ່ມີອາຍຸຍາວນານ; ແລະຜູ້ອື່ນປະຕິບັດເງື່ອນໄຂສະເພາະ. ເພື່ອຕອບສະຫນອງຄວາມຕ້ອງການທີ່ຢູ່ອາໄສຖາວອນຢູ່ໃນສະຫະລັດອາເມລິກາ, ທ່ານຕ້ອງ:

  • ຈະມີສິດໄດ້ຮັບສໍາລັບຫນຶ່ງໃນປະເພດການຍົກຍ້າຍເຂົ້າທີ່ໄດ້ຈັດຕັ້ງໃນການເຂົ້າເມືອງແລະສັນຊາດກົດຫມາຍວ່າດ້ວຍ (INA)
  • ມີຄໍາຮ້ອງຟ້ອງຄັດເລືອກຄົນເຂົ້າເມືອງໄດ້ຍື່ນແລະການອະນຸມັດສໍາລັບທ່ານ (ມີບໍ່ຫຼາຍປານໃດຍົກເວັ້ນ a)
  • ມີວີຊ່າເຂົ້າເມືອງສາມາດໃຊ້ໄດ້ທັນທີ
  • ຈະຍອມຮັບກັບສະຫະລັດອາເມລິກາ

ເຖິງແມ່ນວ່າຄົນອົບພະຍົບສ່ວນໃຫຍ່ມາດໍາລົງຊີວິດຢ່າງຖາວອນໃນສະຫະລັດອາເມລິກາໂດຍຜ່ານການສະຫນັບສະຫນູນ, ການຈ້າງງານສະມາຊິກຄອບຄົວຂອງ, ຫຼືສະເຫນີວຽກເຮັດງານທໍາໄດ້, ມີຈໍານວນຫຼາຍ ວິທີການອື່ນໆເພື່ອໃຫ້ໄດ້ຮັບເປັນບັດສີຂຽວ.