ມີສິດໄດ້ຮັບສໍາລັບສັນຊາດ

The Fourteenth ປ່ຽນແປງຖະທໍາມະນູນລະບຸວ່າບຸກຄົນທີ່ເກີດຢູ່ໃນສະຫະລັດອາເມລິກາອັດຕະໂນມັດກໍາລັງອະນຸຍາດ UScitizenship. ຢູ່ຖາວອນຕາມກົດຫມາຍ ( "ບັດສີຂຽວ" ຖື) ຍັງອາດຈະກາຍເປັນພົນລະເມືອງສະຫະລັດໂດຍຜ່ານຂະບວນການຂອງສັນຊາດໄດ້. ຜູ້ເປັນພົນລະເມືອງກໍາລັງຊອກຫາໂດຍຜ່ານສັນຊາດຕ້ອງຕອບສະຫນອງເງື່ອນໄຂສະເພາະໃດຫນຶ່ງ, ເຊັ່ນ: ການຮູ້ຫນັງສືພາສາອັງກິດແລະມີລັກສະນະສົມບັດສິນທໍາທີ່ດີ, ໃນຂະນະທີ່ພິສູດຄວາມເຂົ້າໃຈທົ່ວໄປສະຫະລັດປະຫວັດສາດ, ກົດຫມາຍ, ແລະລັດຖະບານ.

ພາບລວມທົ່ວໄປທີ່ຈະກາຍເປັນພົນລະເມືອງສະຫະລັດ

1. ບໍ່ແມ່ນພົນລະເມືອງຜູ້ທີ່ມີບັດສີຂຽວທີ່ຖືກຕ້ອງສໍາລັບການຢູ່ຢ່າງຫນ້ອຍຫ້າປີ (ສາມປີສໍາລັບການຜົວແລະເມຍຂອງພົນລະເມືອງສະຫະລັດ), ບໍ່ແມ່ນພົນລະເມືອງຜູ້ທີ່ເຮັດຫນ້າທີ່ໃນກອງທັບສະຫະລັດ, ແລະເດັກນ້ອຍຂອງສະຫະລັດພົນລະເມືອງຕາມປົກກະຕິມີຄຸນສົມບັດສໍາລັບການເປັນພົນລະເມືອງສະຫະລັດຖ້າຫາກວ່າພວກເຂົາເຈົ້າຕອບສະຫນອງອື່ນໆທັງຫມົດ ຄວາມຕ້ອງການ.

2. ຂະບວນການຂອງການກາຍມາເປັນພົນລະເມືອງສະຫະລັດໂດຍຜ່ານສັນຊາດດັ່ງກ່າວປະກອບເອກະສານ, ການກວດສອບຄວາມເປັນມາ, ການສໍາພາດ, ການທົດສອບ, ແລະຄໍາສາບານຂອງຈົງຮັກພັກດີ. ຜູ້ສະຫມັກສໍາລັບການທໍາມະຊາດມັກຈະໃຫ້ສໍາເລັດຂະບວນການໂດຍບໍ່ມີການຊ່ວຍເຫຼືອທາງດ້ານກົດຫມາຍ, ແຕ່ບາງກໍລະນີຮຽກຮ້ອງໃຫ້ມີການຊ່ວຍເຫຼືອຂອງການ ທະນາຍຄວາມການຍົກຍ້າຍເຂົ້າ.

3. ໃຊ້ເວລາໃນການທົດສອບພົນລະເມືອງ. ການກວດສອບສັນຊາດແມ່ນປະກອບດ້ວຍສີ່ພາກສ່ວນ. ການທົດສອບປາກເວົ້າ, ການອ່ານການທົດສອບແລະລາຍລັກອັກສອນການທົດສອບທັງຫມົດກໍານົດຄວາມສາມາດພາສາອັງກິດ

4. ທໍາມະຊາດທີ່ພົນລະເມືອງສະຫະລັດມີຄວາມສຸກທັງຫມົດຂອງສິດທິດຽວກັນແລະສິດທິພິເສດສາມາດໃຊ້ໄດ້ກັບປະຊາຊົນເກີດທໍາມະຊາດເປັນຍ້ອນວ່າເຂົາເຈົ້າສະຫນັບສະຫນູນຖະທໍາມະນູນສະຫະລັດແລະສົ່ງກັບພາລະຜູກພັນອື່ນໆຂອງພົນລະເມືອງ.