ມີສິດໄດ້ຮັບສໍາລັບສັນຊາດ

ການແກ້ໄຂສິບສີ່ກ່ຽວກັບລັດຖະທໍາມະນູນກໍານົດວ່າບຸກຄົນທີ່ເກີດຢູ່ໃນສະຫະລັດອາເມລິກາໂດຍອັດຕະໂນມັດໄດ້ຮັບການອະນຸຍາດໃຫ້ USCitizenship. ຜູ້ມີຖາວອນກົດຫມາຍ ( "ບັດສີຂຽວ" ຖື) ຍັງອາດຈະກາຍເປັນພົນລະເມືອງສະຫະລັດໂດຍຜ່ານຂະບວນການຂອງສັນຊາດໄດ້. ຜູ້ເປັນພົນລະເມືອງກໍາລັງຊອກຫາໂດຍຜ່ານສັນຊາດຕ້ອງຕອບສະຫນອງເງື່ອນໄຂສະເພາະໃດຫນຶ່ງ, ເຊັ່ນ: ການຮູ້ຫນັງສືພາສາອັງກິດແລະມີລັກສະນະສົມບັດສິນທໍາທີ່ດີ, ໃນຂະນະທີ່ພິສູດຄວາມເຂົ້າໃຈທົ່ວໄປສະຫະລັດປະຫວັດສາດ, ກົດຫມາຍ, ແລະລັດຖະບານ.

ພາບລວມທົ່ວໄປເພື່ອກາຍເປັນພົນລະເມືອງສະຫະລັດ

1. ບໍ່ແມ່ນພົນລະເມືອງຜູ້ທີ່ມີບັດສີຂຽວທີ່ຖືກຕ້ອງສໍາລັບການຢູ່ຢ່າງຫນ້ອຍຫ້າປີ (ສາມປີສໍາລັບການຜົວແລະເມຍຂອງພົນລະເມືອງສະຫະລັດ), ບໍ່ແມ່ນພົນລະເມືອງຜູ້ທີ່ເຮັດຫນ້າທີ່ໃນກອງທັບສະຫະລັດ, ແລະເດັກນ້ອຍຂອງສະຫະລັດພົນລະເມືອງຕາມປົກກະຕິມີຄຸນສົມບັດສໍາລັບການເປັນພົນລະເມືອງສະຫະລັດຖ້າຫາກວ່າພວກເຂົາເຈົ້າຕອບສະຫນອງອື່ນໆທັງຫມົດ ຄວາມຕ້ອງການ.

2 ຂະບວນການທີ່ຈະກາຍມາເປັນພົນລະເມືອງສະຫະລັດໂດຍຜ່ານການເປັນຕົວເມືອງປະກອບມີເອກະສານ, ການກວດສອບພື້ນຫລັງ, ການສໍາພາດ, ການທົດສອບ, ແລະຄໍາສາບານຂອງຄວາມສັດຊື່. ຜູ້ສະຫມັກສໍາລັບການເຂົ້າທໍາມະຊາດມັກຈະເຮັດສໍາເລັດຂະບວນການໂດຍບໍ່ມີການຊ່ວຍເຫຼືອທາງດ້ານກົດຫມາຍ, ແຕ່ບາງກໍລະນີຕ້ອງການການຊ່ວຍເຫຼືອຂອງ ທະນາຍຄວາມການຍົກຍ້າຍເຂົ້າ.

3. ໃຊ້ເວລາໃນການທົດສອບພົນລະເມືອງ. ການກວດສອບສັນຊາດແມ່ນປະກອບດ້ວຍສີ່ພາກສ່ວນ. ການທົດສອບປາກເວົ້າ, ການອ່ານການທົດສອບແລະລາຍລັກອັກສອນການທົດສອບທັງຫມົດກໍານົດຄວາມສາມາດພາສາອັງກິດ

4 ພົນລະເມືອງອາເມລິກາທໍາມະຊາດມີສິດທັງຫມົດແລະສິດທິພິເສດທີ່ມີໃຫ້ກັບພົນລະເມືອງທີ່ເກີດມາຈາກທໍາມະຊາດເທົ່າທີ່ພວກເຂົາຍຶດຫມັ້ນໃນຖະທໍາມະນູນຂອງສະຫະລັດແລະສົ່ງກັບຄວາມຮັບຜິດຊອບອື່ນໆຂອງພົນລະເມືອງ.