ວິທີການທີ່ຈະໄດ້ຮັບເປັນສີຂຽວບັດ

ໄດ້ຮັບກີນກາດ

ກີນກາດແມ່ນຫຍັງ?

A "ບັດສີຂຽວ" ເຊິ່ງເປັນສະຫະລັດອາເມລິກາຖາວອນຢູ່ອາໄສບັດ, ອະນຸຍາດໃຫ້ອະນຸຍາດໃຫ້ພົນລະເມືອງທີ່ບໍ່ແມ່ນສະຫະລັດຢ່າງຖືກກົດຫມາຍດໍາລົງຊີວິດຢູ່ໃນສະຫະລັດອາເມລິກາສໍາລັບໄລຍະເວລາບໍ່ຈໍາກັດຂອງທີ່ໃຊ້ເວລາ. ທ່ານສາມາດກາຍເປັນວິທີການທີ່ແຕກຕ່າງກັນແບບຖາວອນຢູ່ໃນຫຼາຍໆດ້ານ. ບຸກຄົນສ່ວນໃຫຍ່ກໍາລັງສະຫນັບສະຫນູນໂດຍສະມາຊິກໃນຄອບຄົວຫຼືນາຍຈ້າງໃນສະຫະລັດອາເມລິກາ.

ບຸກຄົນອື່ນອາດຈະກາຍເປັນຜູ້ຢູ່ອາໄສຖາວອນຜ່ານຊາວອົບພະຍົບຫຼື asylee ສະຖານະພາບຫຼືບັນດາໂຄງການມະນຸດສະທໍາອື່ນໆ. ໃນບາງກໍລະນີ, ທ່ານອາດຈະມີສິດໄດ້ຮັບການຍື່ນສໍາລັບຕົວທ່ານເອງ. ມັນບໍ່ຄືກັນກັບ ກາຍເປັນພົນລະເມືອງສະຫະລັດ, ທີ່ກ່ຽວຂ້ອງກັບຂະບວນການມີຄວາມເຄັ່ງຄັດຫຼາຍຂອງສັນຊາດແລະການຊ່ວຍເຫຼືອລ້າສິດທິສະເພາະໃດຫນຶ່ງ

ບັດມີສິດໄດ້ຮັບສີຂຽວ

ບັດສີຂຽວແມ່ນມີຢູ່ກັບຍາດພີ່ນ້ອງຂອງປະຊາຊົນສະຫະລັດ; ບາງຄົນທີ່ມີທັກສະທີ່ມີທັກສະສູງ ຊາວອົບພະຍົບແລະຜູ້ຊອກຫາທີ່ພັກອາໄສ; ບາງຄົນທີ່ມີອາຍຸຍາວນານ; ແລະຜູ້ອື່ນປະຕິບັດເງື່ອນໄຂສະເພາະ. ເພື່ອຕອບສະຫນອງຄວາມຕ້ອງການທີ່ຢູ່ອາໄສຖາວອນຢູ່ໃນສະຫະລັດອາເມລິກາ, ທ່ານຕ້ອງ:

  • ຈະມີສິດໄດ້ຮັບສໍາລັບຫນຶ່ງໃນປະເພດການຍົກຍ້າຍເຂົ້າທີ່ໄດ້ຈັດຕັ້ງໃນການເຂົ້າເມືອງແລະສັນຊາດກົດຫມາຍວ່າດ້ວຍ (INA)
  • ມີຄໍາຮ້ອງຟ້ອງຄັດເລືອກຄົນເຂົ້າເມືອງໄດ້ຍື່ນແລະການອະນຸມັດສໍາລັບທ່ານ (ມີບໍ່ຫຼາຍປານໃດຍົກເວັ້ນ a)
  • ມີວີຊ່າເຂົ້າເມືອງສາມາດໃຊ້ໄດ້ທັນທີ
  • ຈະຍອມຮັບກັບສະຫະລັດອາເມລິກາ

ເຖິງແມ່ນວ່າຄົນອົບພະຍົບສ່ວນໃຫຍ່ມາດໍາລົງຊີວິດຢ່າງຖາວອນໃນສະຫະລັດອາເມລິກາໂດຍຜ່ານການສະຫນັບສະຫນູນ, ການຈ້າງງານສະມາຊິກຄອບຄົວຂອງ, ຫຼືສະເຫນີວຽກເຮັດງານທໍາໄດ້, ມີຈໍານວນຫຼາຍ ວິທີການອື່ນໆເພື່ອໃຫ້ໄດ້ຮັບເປັນບັດສີຂຽວ.

ວິທີການທີ່ຈະມີການກາຍເປັນສະຫະລັດພົນລະເມືອງ

ຂັ້ນຕອນ 4 ເພື່ອກາຍເປັນພົນລະເມືອງສະຫະລັດ

ມີສິດໄດ້ຮັບສໍາລັບສັນຊາດ

ການແກ້ໄຂສິບສີ່ກ່ຽວກັບລັດຖະທໍາມະນູນກໍານົດວ່າບຸກຄົນທີ່ເກີດຢູ່ໃນສະຫະລັດອາເມລິກາໂດຍອັດຕະໂນມັດໄດ້ຮັບການອະນຸຍາດໃຫ້ USCitizenship. ຜູ້ມີຖາວອນກົດຫມາຍ ( "ບັດສີຂຽວ" ຖື) ຍັງອາດຈະກາຍເປັນພົນລະເມືອງສະຫະລັດໂດຍຜ່ານຂະບວນການຂອງສັນຊາດໄດ້. ຜູ້ເປັນພົນລະເມືອງກໍາລັງຊອກຫາໂດຍຜ່ານສັນຊາດຕ້ອງຕອບສະຫນອງເງື່ອນໄຂສະເພາະໃດຫນຶ່ງ, ເຊັ່ນ: ການຮູ້ຫນັງສືພາສາອັງກິດແລະມີລັກສະນະສົມບັດສິນທໍາທີ່ດີ, ໃນຂະນະທີ່ພິສູດຄວາມເຂົ້າໃຈທົ່ວໄປສະຫະລັດປະຫວັດສາດ, ກົດຫມາຍ, ແລະລັດຖະບານ.

ພາບລວມທົ່ວໄປເພື່ອກາຍເປັນພົນລະເມືອງສະຫະລັດ

1. ບໍ່ແມ່ນພົນລະເມືອງຜູ້ທີ່ມີບັດສີຂຽວທີ່ຖືກຕ້ອງສໍາລັບການຢູ່ຢ່າງຫນ້ອຍຫ້າປີ (ສາມປີສໍາລັບການຜົວແລະເມຍຂອງພົນລະເມືອງສະຫະລັດ), ບໍ່ແມ່ນພົນລະເມືອງຜູ້ທີ່ເຮັດຫນ້າທີ່ໃນກອງທັບສະຫະລັດ, ແລະເດັກນ້ອຍຂອງສະຫະລັດພົນລະເມືອງຕາມປົກກະຕິມີຄຸນສົມບັດສໍາລັບການເປັນພົນລະເມືອງສະຫະລັດຖ້າຫາກວ່າພວກເຂົາເຈົ້າຕອບສະຫນອງອື່ນໆທັງຫມົດ ຄວາມຕ້ອງການ.

2 ຂະບວນການທີ່ຈະກາຍມາເປັນພົນລະເມືອງສະຫະລັດໂດຍຜ່ານການເປັນຕົວເມືອງປະກອບມີເອກະສານ, ການກວດສອບພື້ນຫລັງ, ການສໍາພາດ, ການທົດສອບ, ແລະຄໍາສາບານຂອງຄວາມສັດຊື່. ຜູ້ສະຫມັກສໍາລັບການເຂົ້າທໍາມະຊາດມັກຈະເຮັດສໍາເລັດຂະບວນການໂດຍບໍ່ມີການຊ່ວຍເຫຼືອທາງດ້ານກົດຫມາຍ, ແຕ່ບາງກໍລະນີຕ້ອງການການຊ່ວຍເຫຼືອຂອງ ທະນາຍຄວາມການຍົກຍ້າຍເຂົ້າ.

3. ໃຊ້ເວລາໃນການທົດສອບພົນລະເມືອງ. ການກວດສອບສັນຊາດແມ່ນປະກອບດ້ວຍສີ່ພາກສ່ວນ. ການທົດສອບປາກເວົ້າ, ການອ່ານການທົດສອບແລະລາຍລັກອັກສອນການທົດສອບທັງຫມົດກໍານົດຄວາມສາມາດພາສາອັງກິດ

4 ພົນລະເມືອງອາເມລິກາທໍາມະຊາດມີສິດທັງຫມົດແລະສິດທິພິເສດທີ່ມີໃຫ້ກັບພົນລະເມືອງທີ່ເກີດມາຈາກທໍາມະຊາດເທົ່າທີ່ພວກເຂົາຍຶດຫມັ້ນໃນຖະທໍາມະນູນຂອງສະຫະລັດແລະສົ່ງກັບຄວາມຮັບຜິດຊອບອື່ນໆຂອງພົນລະເມືອງ.

ວິທີການທີ່ຈະມີການຢ້ຽມຢາມປະຈໍາສະຫະລັດ

ຢ້ຽມຢາມສະຫະລັດ

ພາບລວມ

ໃນຄໍາສັ່ງທີ່ຈະຢູ່ໃນສະຫະລັດອາເມລິກາສໍາລັບການໃຊ້ເວລາສັ້ນ (ເພື່ອໄປຢ້ຽມຢາມຫຼືດໍາເນີນກິດຈະກໍາທີ່ກ່ຽວຂ້ອງກັບທຸລະກິດ), ຈໍານວນຜູ້ເຂົ້າຫຼາຍຂໍວີຊາເປັນຄັ້ງທໍາອິດ.

ວີດີໂອວີຈໍານວນຜູ້ເຂົ້າມີການຂໍວີຊາເຂົ້າເມືອງຊົ່ວຄາວສໍາລັບບຸກຄົນຜູ້ທີ່ຕ້ອງການທີ່ຈະເຂົ້າສະຫະລັດອາເມລິກາເປັນການຊົ່ວຄາວສໍາລັບການທຸລະກິດ (ປະເພດວີຊ່າ B-1), ການທ່ອງທ່ຽວ, ຄວາມສຸກຫລືຢ້ຽມຢາມ (ວີຊ່າປະເພດ B-2), ຫຼືປະສົມປະສານຂອງຈຸດປະສົງທັງສອງ (B-1 / B ການ -2).

ວິທີການສະຫມັກຂໍເອົາໄປສະຫະລັດ

ມີຫຼາຍຂັ້ນຕອນໃນການຍື່ນຂໍວີຊາຢູ່. ຄໍາສັ່ງຂອງຂັ້ນຕອນເຫຼົ່ານີ້ແລະວິທີທີ່ທ່ານສໍາເລັດໃຫ້ເຂົາເຈົ້າອາດຈະແຕກຕ່າງກັນໃນ ສະຖານທູດສະຫະລັດ ຫຼືສະຖານກົງສຸນທີ່ທ່ານສະຫມັກຂໍເອົາ.

ຈົ່ງເຮັດສໍາເລັດຄໍາຮ້ອງສະຫມັກວີຊ່າອອນໄລນ໌

  • Online Application Nonimmigrant Visa - ແບບຟອມ DS-160
  • 1) ໃຫ້ສໍາເລັດຄໍາຮ້ອງສະຫມັກວີຊ່າອອນລາຍແລະ
  • 2) ພິມຫນ້າຢັ້ງຢືນແບບຟອມຄໍາຮ້ອງສະຫມັກທີ່ຈະເຮັດໃຫ້ສໍາພາດຂອງທ່ານ.
  • ຮູບພາບ - ທ່ານຈະອັບຮູບພາບຂອງທ່ານໃນຂະນະທີ່ສໍາເລັດການອອນໄລນ໌ແບບຟອມ DS-160. ຮູບພາບຂອງທ່ານຕ້ອງຢູ່ໃນຮູບແບບການອະທິບາຍໃນ ຕ້ອງການຖ່າຍຮູບ.

ຈັດຕາຕະລາງການສໍາພາດ

ໃນຂະນະທີ່ສໍາພາດແມ່ນໂດຍທົ່ວໄປບໍ່ຈໍາເປັນຕ້ອງສໍາລັບຜູ້ສະຫມັກອາຍຸສະເພາະໃດຫນຶ່ງ

Entry ຊາຍແດນ

ໃນທີ່ Port ຂອງເຂົ້າສໍາລັບຄົນຕ່າງປະເທດຢ້ຽມຢາມສະຫະລັດປົກກະຕິແມ່ນສະຫນາມບິນໃນນະຄອນຈຸດຫມາຍປາຍທາງຂອງທ່ານ. ທ່ານຈະຖືກຮ້ອງຂໍໃຫ້ຕື່ມຂໍ້ມູນໃນແບບຟອມການມາເຖິງ / ການເດີນທາງ, ສົ່ງໃຫ້ສໍາພາດໂດຍຫຍໍ້ແລະການຢັ້ງຢືນຂອງເອກະສານ, ແລະອະນຸຍາດໃຫ້ກວດສອບ luggage ເປັນ.

ການຍົກຍ້າຍເຂົ້າທະນາຍຄວາມ, ການສົ່ງ, ການບໍລິການ

ຊັບ​ພະ​ຍາ​ກອນ

ການເຂົ້າເມືອງທະນາຍຄວາມບໍລິ Referral

ການບໍລິການ Texas ທະນາຍຄວາມ Referral

ກົດຫມາຍວ່າດ້ວຍອົງການບໍ່ຫວັງຜົນກໍາໄລ ການບໍລິການ Texas ທະນາຍຄວາມ Referral, ຫຼື TxLRS, ແມ່ນເພື່ອຊ່ວຍໃຫ້ແນ່ໃຈວ່າທຸກໆ Texans ສາມາດເຂົ້າເຖິງທະນາຍຄວາມທີ່ມີຄຸນວຸດທິໄດ້. ບໍລິການແມ່ນບໍ່ເສຍຄ່າສໍາລັບຜູ້ທີ່ຕ້ອງການຂອງທະນາຍຄວາມ.

ການຮັບຮອງໂດຍລັດ Bar of Texas. ມີສະຖານະການຈໍານວນຫຼາຍແມ່ນບ່ອນທີ່ຈ້າງທະນາຍຄວາມແມ່ນຢູ່ໃນຜົນປະໂຫຍດທີ່ດີທີ່ສຸດຂອງທ່ານ. ແນ່ນອນຖ້າຫາກວ່າທ່ານຄິດວ່າທ່ານອາດຈະຈໍາເປັນຕ້ອງທະນາຍຄວາມ, ວ່າມັນເປັນຄວາມຄິດທີ່ດີທີ່ຈະຢູ່ຢ່າງຫນ້ອຍການຕິດຕໍ່ຫນຶ່ງເພື່ອເບິ່ງວ່າພວກເຂົາສາມາດຊ່ວຍໄດ້. ຖ້າຫາກວ່າທ່ານມີຄວາມຮູ້ສຶກວ່າທ່ານບໍ່ສາມາດທະນາຍຄວາມ,

ສໍາລັບທະນາຍຄວາມມີຄວາມສົນໃຈໃນການບໍລິການສົ່ງຕໍ່ທະນາຍຄວາມເທັກຊັດແລະໄດ້ຮັບການສົ່ງຕໍ່ລູກຄ້າ, ກະລຸນາລົງທະບຽນເປັນທະນາຍຄວາມທີ່ເຂົ້າຮ່ວມກ່ອນ TxLRS.org/lawyersທີ່ຢູ່ ການລົງທະບຽນແມ່ນອອນໄລນ໌, ໄວແລະງ່າຍດາຍ. ການມີສ່ວນຮ່ວມແມ່ນບໍ່ເສຍຄ່າ - ບໍ່ມີຄ່າທໍານຽມທີ່ຈະເປັນທະນາຍຄວາມເຂົ້າຮ່ວມ.